måndag 28 mars 2011

Om att försumma

Skrivpuff 28 mars 2011
Försumma, ordet är som en anklagelse, något du borde ha gjort, men inte gjorde av någon anledning ... Du kanske glömde, inte hann, slarvade eller helt enkelt sket i det!

Om du gjort dig skyldig till fall av försummelse, väntar alltid en påfäljd. Somliga straff kommer genast, andra låter vänta på sig ... En försummad växt vissnar och dör ganska genast, medan en försummad relation kan fortsätta att se fin ut på ytan riktigt länge, men plötsligt en dag, när den utsätts för en liten stöt krasar färgen i flagor och du upptäcker att där under finns bara något murket och dött. Kanske går det att rädda, men det är ett jävla jobb, som med allt man ska ta igen som försummats. Men det jobbigaste kanske är känslan som sitter som ett irriterande skav att du får skylla dig själv, för du kanske glömde, inte hann, slarvade eller helt enkelt sket i det...

7 kommentarer:

  1. Det är farligt när det ser bra ut på ytan i en relation, men är totalt krackelerat under.

    SvaraRadera
  2. bra håller med Pia.
    Bra text många tankar

    SvaraRadera
  3. Din definition känns ovedersägligt oantastlig.
    Snygg ihopknytning/upprepning!

    SvaraRadera
  4. Det här gillar jag. Sant och väl värt att fundera på.

    SvaraRadera
  5. snyggt hur du fick ihop slutet med början.

    SvaraRadera
  6. Jag kanske är gammalmodig, men jag reagerar starkt på ordvalet "sket i det". :-S Det och svordom skär sig mot annars fina formuleringar av dina tankar - tycker jag.

    SvaraRadera